venerdì 9 gennaio 2015

Stefano Fassina στην Αθήνα στις 11 Ιανουαρίου



ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Rose Rosse dEuropa οργανώνει Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015, ώρα 6 μ.μ. στο λογοτεχνικό καφέ AITION στην Αθήνα (Τζιραίων, 10, Αθήνα 117 42 ) την παρουσίαση του βιβλίου
ΠΡΩΤΑ ΑΠ’ ΟΛΑ Η ΕΡΓΑΣΙΑ
Η οικονομία, η αριστερά, τα δικαιώματα
η παρουσίαση θα γίνει υπό τον συντονισμό της Κλαίρης Πηνίου Saracini
Θα συμμετάσχουν ένας εκπρόσωπος των Rose Rosse dEuropa και του Τσίπρα
Θα συμμετάσχει ο ιταλός βουλευτής Stefano Fassina
Άπαντες οι πολίτες είναι προσκεκλημένοι να συμμετάσχουν
Ο Stefano Fassina δημοσίευσε πρόσφατα δυο βιβλία ΠΡΩΤΑ ΑΠ’ ΟΛΑ Η ΕΡΓΑΣΙΑ και ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΛΑ
Η οικονομία, η αριστερά, τα δικαιώματα
«Το να τεθεί στο κέντρο της πολιτιστικής και πολιτικής ταυτότητας μιας προοδευτικής δύναμης το πρόσωπο που εργάζεται, δεν είναι επιστροφή στο παρελθόν: είναι ένα βλέμμα στο μέλλον».
Δεν είμαστε μέσα σε μια μακρά κρίση αλλά στο μέσον μιας μεγάλης μεταβατικής περιόδου. Ανάμεσα στο 2007 και το 2008 έσπασε η ισορροπία, μη βιώσιμη σε μακροοικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντολογικό επίπεδο, που αναπτύχθηκε κατά την τριακονταετία στις πλάτες μας από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική. Η κύρια αιτία της διάσπασης δεν είναι η ανεύθυνη και άπληστη οικονομία. Είναι η οπισθοδρόμηση της εργασίας, των πατέρων και των παιδιών, και η συνεπής εκτίναξη της ανισότητας του εισοδήματος, του πλούτου, της κοινωνικής κινητικότητας και, αναπόφευκτα, η οικονομική εξουσία, η πολιτική και των media. Η επιμονή των ευρωπαίων συντηρητικών και μεγάλου μέρους των τεχνοκρατών στη φιλελεύθερη συνταγή για την έξοδο από το τούνελ, οδηγεί – είναι όλο και πιο φανερό – στο τέλος του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου και των δημοκρατιών των μεσαίων τάξεων, πέραν από την κατάρρευση των ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι δυνάμεις της κεντροαριστεράς επί μακρά περίοδο ακολούθησαν τις μόδες της στιγμής: απόσυρση της πολιτικής για την αυτορρύθμιση της οικονομίας, δαιμονοποίηση της κρατικής παρέμβασης, «λιγότερα στους πατέρες περισσότερα στα παιδιά», αρχειοθέτηση του συλλογικού διανοητικού κόμματος λόγω αρχηγικού κενού. Μόνο η Εκκλησία του Βενέδικτου 16ου, στα χνάρια ενός αιώνιου στοχασμού, ξεγύμνωσε τις ηθικές, πολιτιστικές και πολιτικές ρίζες της ρήξης της ισορροπίας. Τώρα, από την άλλη μεριά του Ατλαντικού και στην Ευρώπη, οι προοδευτικοί ξανασηκώνουν το κεφάλι και κοιτούν, χωρίς τις ιδεολογικές παρωπίδες των αντιπάλων, την πραγματικότητα: τις μη βιώσιμες ανισότητες, τις αντιφάσεις, τις συγκρούσεις. Το ιστορικό έργο του Δημοκρατικού Κόμματος και των άλλων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων της ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς είναι να προσανατολίσει προς μια προοδευτική προσέγγιση την σε εξέλιξη μετάπτωση και να ξαναδώσει αξιοπρέπεια στο άτομο που εργάζεται. Για την πλεύση προς τη σωστή ρότα, η πυξίδα είναι ένας εργατικός νεοουμανισμός.

Tzireon 10, Athina 117 42, Grecia

Nessun commento:

Posta un commento