lunedì 4 maggio 2015

Dopo 59 anni (ma 150 anni dalla sua fondazione,fondata durante il Regno d'Italia)chiude la gloriosa Scuola Italiana di Atene!(immobile proprieta' del Vaticano!)Αυλαία για το ιστορικό εκπαιδευτικό ίδρυμα Κλείνει η Ιταλική Σχολή Αθηνών

Risultati immagini per scuola italiana ateneRisultati immagini per scuola italiana ateneRisultati immagini per scuola italiana atene
Neanche durante le 2 guerre mondiali e sotto la dittatura dei colonnelli era mai stata costretta a chiudere!
http://www.scuolaitalianatene.edu.gr/index.htm
http://www.protothema.gr/greece/article/473070/kleinei-i-italiki-sholi-athinon/

Έπειτα από 59 χρόνια λειτουργίας - Σύμφωνα με επιστολή της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας

Η Ιταλική Σχολή Αθηνών τερματίζει την λειτουργία της έπειτα από 59 χρόνια εκπαιδευτικής προσφοράς υψηλού επιπέδου σε χιλιάδες μαθητές.



Η Σχολή που στεγάζεται στο κτίριο της οδού Μητσάκη 18 στα Πατήσια, πρόκειται να κλείσει σύμφωνα με επιστολή της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή προς τον πρόεδρο της Σχολής, Εμιλιάνο Λούτζι, μετά το πέρας του σχολικού έτους, η Σχολή κλείνει οριστικά.

Στην επιστολή της η Ομοσπονδία εκφράζει τη θλίψη της για τη δυσάρεστη εξέλιξη, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα ιδιωτικό σχολείο με σημαντική προσφορά στην ελληνική εκπαίδευση.

Την ίδια ώρα, επισημαίνεται η ανάγκη να καταβληθούν οι μισθοί των εκπαιδευτικών μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους, καθώς και οι νόμιμες αποζημιώσεις τους.

Παρά τις προσπάθειες της διεύθυνσης να προχωρήσει σε μείωση τιμών στα δίδακτρα σύμφωνα με την οικονομική κρίση που διέπει τη χώρα, τελικά πέφτει η αυλαία για το εκπαιδευτικό ίδρυμα που άφησε το στίγμα του για τους αξιόλογους και έμπειρους καθηγητές, την σωστή εκμάθηση ιταλικών και την προσπάθεια να φέρει ακόμα πιο κοντά η ελληνική με την ιταλική κουλτούρα.

Μέχρι πρότινος, μάλιστα, δεκάδες ήταν οι εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος που πραγματοποιούνταν στο ιστορικό κτίριο με ομιλίες σπουδαίων εκπροσώπων του ιταλικού πολιτισμού σε μία απόπειρα να προσεγγίσει ακόμα περισσότερο το ελληνικό κοινό την ιταλική κουλτούρα. 

Nessun commento:

Posta un commento